Появата на севернокорейски оръжия на фронта в Украйна ясно демонстрира неспособността на ООН

...
Появата на севернокорейски оръжия на фронта в Украйна ясно демонстрира неспособността на ООН
Коментари Харесай

Севернокорейските оръжия в Украйна демонстрират слабостта на ООН

Появата на севернокорейски оръжия на фронта в Украйна ясно демонстрира неспособността на Организация на обединените нации да наложи глобите, които са е наложила. Това написа в собствен материал военният анализатор на Sky News Шон Бел.

Материалът напомня, че от 2006 година насам Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри девет огромни пакета със наказания против Северна Корея, с цел да ограничи нейните ракетни и нуклеарни стратегии. През юни същата година Съветът за сигурност наложи ембарго върху износа на оръжие за Северна Корея и закупуването на създадени от нея оръжия. През юни 2009 година ембаргото беше разширено за всички типове оръжия, като се изключи износа на дребни оръжия и леки въоръжения за страната, като през 2015 година и този експорт беше неразрешен.

Всички тези наказания са утвърдени и подписани, в това число от Москва. Само преди месец обаче Русия наложи несъгласие върху годишното подновяване на наблюдението на дългогодишните наказания на Организация на обединените нации против Северна Корея, наложени ѝ поради нейните нуклеарни оръжия и стратегии за балистични ракети.

" Въпреки това, в края на предходната година поредност от визити на съветски водачи в Северна Корея се концентрираха върху посрещането на нарастващото търсене на Русия за оръжия, артилерийски снаряди и ракети за поддръжка на нейната война в Украйна ", написа Бел.

Британският Royal United Services Institute (RUSI) проследи четири съветски товарни кораба, всеки пренасящ стотици контейнери. По калкулации на наблюдаващите след сделката предходната година Северна Корея е продала на Русия над 7000 контейнера, съдържащи повече от един милион снаряди и ракети. Москва поредно отхвърля това да се е случило.

В същото време се оказа, че ракетите са натъпкани със западни технологии. Повечето от електрониката е създадена в Съединени американски щати или Европа и е закупена през последните няколко години.

Това значи, че въпреки глобите Пхенян е съумял да закупи нелегално огромно количество западни технологии, да сглоби ракети и по-късно да ги продаде на Русия, с цел да ги употребява тя във войната си с Украйна.

Това, заключава Sky News, подкопава престижа на Организация на обединените нации, защото макар че подписа възбрана за експорт на севернокорейски оръжия, Русия в това време жестоко пренебрегва тази възбрана, с цел да задоволи личните си военновременните потребности.

А Организация на обединените нации наподобява безсилна да наложи личните си наказания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР